Premium

’Soccersquash ander spelletje dan voetbal’, zegt Ruben Beentjes over eerste toernooi in Alkmaar

Ruben Beentjes (links, nummer 6 van Nederland), Ilyas Bektes (nummer 2 NL) en Sidney van Aken (nummer 4 NL) op de squashbaan.
Alkmaar

Ruben Beentjes raakte door zijn teamgenoot Ilyas Bektes aan het soccersquashen. De voetballer van Alcmaria Victrix behoort inmiddels tot de top van Nederland en vrijdag kan hij in eigen huis scoren voor de nationale ranglijst. Bij Squash 072 is voor het eerst een toernooi waar punten te verdienen vallen.

„Soccersquash is wel een ander spelletje dan voetbal”, vertelt de 27-jarige Heerhugowaarder, die het nu anderhalf jaar speelt. „In het begin verloor ik ook van mannen die er niet als een fitte voetballer uitzagen, want voor veertigers is het nog goed te belopen op een squashbaan. Maar ik had geduld en inmiddels sta ik zesde op de nationale ranglijst. Soccersquash is niet alleen een technisch spelletje, het is ook heel tactisch. Je mag de bal drie keer raken, voordat je tegen de muur schiet. De eerste aanname is al heel belangrijk, daarna bereid je het schot voor, om vervolgens de bal zo laag mogelijk tegen de achterwand proberen te plaatsen. Doe je dat niet goed, dan geef je tegenstander de kans om makkelijk te scoren. ”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen