Premium

Het Gooi lijkt de volgende regio die terug op slot gaat. Burgemeesters en GGD in spoedberaad bijeen over de hard oplopende coronacijfers. Zeventig procent meer besmettingen in een week

Horeca eerder dicht zou volgens Broertjes een klap voor de ondernemers zijn die het juist goed doen.
© archieffoto studio kastermans
Hilversum

De coronabesmettingen in het Gooi en de Vechtstreek lopen zo hard op dat de regio snel afstevent op de status ’zorgelijk’. Dat betekent dat er vanuit Den Haag extra maatregelen opgelegd worden zoals het eerder sluiten van de horeca en niet meer dan vijftig personen op een bijeenkomst. Het regionaal beleidsteam onder leiding van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes komt woensdag in een spoedvergadering bijeen om over de actuele situatie te praten.

Onder andere de burgemeesters van de Gooi- en Vechstreekgemeenten en de GGD zitten in dat team. Volgens de woordvoerster van burgemeester Broertjes is er nog geen bericht uit Den Haag gekomen dat de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek van waakzaam naar zorgelijk gaat. ,,Ze gaan de cijfers met elkaar doornemen, bekijken waar de besmettingen nu zitten. Er zijn hier in de regio nog steeds geen besmettingshaarden gevonden. Dat maakt het lastig.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen