Premium

Blonde Dame en Volle Glorie van eigen bodem bruin gebakken in Broodlab naast De Groene Afslag. Het Graanschap wil Nederland veroveren vanuit het Gooi

Bakker Alice den Boer in haar Broodlab bij De Groene Afslag.
© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Vier jaar lang is eraan gewerkt: biologisch desembrood, voor honderd procent afkomstig van eigen bodem. Een unicum, zo claimen de vier ondernemers die het ontwikkelden. Sinds kort worden de broden gebakken en verkocht in het Broodlab dat in twee omgebouwde zeecontainers een plekje heeft gekozen naast De Groene Afslag in Laren. Woensdag kwamen de eerste broden van de nieuwe graanoogst uit te oven en dat moment is aangegrepen om ruchtbaarheid te geven aan het bestaan van Het Graanschap en aan de broden die het land moeten gaan veroveren.

De vier ondernemers, allen op hun eigen manier bezig met de productie of vermarkting van brood en allen doordrongen van de noodzaak om de voedselketens korter, duurzamer en milieuvriendelijker te maken, kwamen via, via op elkaars pad. Boer Arjen Verschure, bakkersondernemer Johan Pater, marketeer Eva Jansen en bakker en productontwikkelaar Alice den Boer sloegen de handen ineen en richtten Het Graanschap op.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen