Aantal coronabesmettingen in Zaanstad stijgt met bijna zestig gevallen, aantal in gemeente Waterland gedaald

Zaandam/Purmerend

Uit de nieuwe cijfers van het RIVM blijkt dat alle gemeentes in Zaanstreek-Waterland de afgelopen twee weken te maken hebben met een stijgend aantal inwoners die positief testen op corona.

Het aantal in de grootste gemeente, Zaanstad, ligt in de periode van 9-22 september op 211 - die teller stond een week geleden nog op 150 besmettingen in 14 dagen. In Edam-Volendam werden op 15 september voor de twee voorafgaande weken nog zestien coronagevallen gemeld, dinsdag zijn dat er 47. Gemeente Waterland is de enige gemeente in de regio die minder besmettingen heeft dan een week geleden, maar nog altijd 17 in twee weken tijd.

De nieuwe cijfers van dinsdagmiddag slaan op de afgelopen twee weken, van 9 tot 22 september. In Zaanstad zijn er drie ziekenhuisopnames en een sterfgeval door corona gemeld, dat was een week geleden ook zo. In Purmerend is het aantal ziekenhuisopnames van nul naar één gegaan. Er kwamen in 14 dagen tijd 56 testen positief terug uit het laboratorium, dat is een stijging van 21 besmettingen.

Beemster heeft er twee nieuwe besmettingen bij, wat het totaal op acht brengt. In Wormerland verdubbelde het aantal besmettingen van vier naar acht, in Oostzaan verdrievoudigde het aantal van twee naar zes.

Daling

Landsmeer heeft volgens de cijfers zeventien besmettingen, dat is er maar een meer dan in de update van het RIVM van vorige week. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is in Landsmeer wel nog steeds hoger dan in Zaanstad, namelijk 147,9 tegenover 134,6.

Waterland is de enige gemeente in Zaanstreek-Waterland waar het aantal coronabesmettingen is gedaald, dat aantal ging van achttien naar zeventien gevallen.

Dagcijfers. Selcteer een gemeente in het zoekvenster

In de dagcijfers van het landelijke coronadashboard ging het aantal besmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland in een etmaal tijd met 38 gevallen omhoog. Zaanstad meldde twintig nieuwe besmettingen, Purmerend zes en Edam-Volendam vier. De andere gemeentes in de regio registreerden de afgelopen 24 uur één of twee nieuwe coronagevallen, behalve Beemster waar de teller op nul bleef staan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen