’Is de planeet Pluto genoemd naar de hond van Mickey Mouse?’ Kinderen gaan terug in de tijd tijdens Kinderboekenweek in Schagen en Tuitjenhorn

Voorbeeld van een kijkdoos: tijdens de Kinderboekenweek in Schagen en Tuitjenhorn kunnen kinderen een prijs winnen door zelf een mooie kijkdoos te maken.
© Foto Kopgroep Bibliotheken
Schagen

In de bibliotheken van Schagen en Tuitjenhorn kunnen kinderen ’de wereld van vroeger’ leren kennen tijdens de Kinderboekenweek die duurt van 30 september tot en met 11 oktober.

Beide bibliotheken gaan dan terug in de tijd met toepasselijke boeken die dan te lezen zijn door de jeugd. Ook wordt een passend boek voorgelezen op woensdagmiddag 30 september en 7 oktober om 15.00 uur.

(Tekst gaat door onder de foto)

Verder kunnen kinderen uit de midden- en bovenbouw een speurtocht doen in de bieb. Er zijn flyers met tien stellingen over techniek door de eeuwen heen. Zoals: ’Waren er in de Griekse Oudheid al raketten?’ en ’Is de planeet Pluto genoemd naar de hond van Mickey Mouse?’

’Is het waar of niet’, is daarbij steeds de vraag. Door de speurtocht te doen ontdekken kinderen leuke weetjes over vroeger.

Kijkdooswedstrijd

Ook is er een wedstrijd kijkdozen maken. In de bibliotheek zijn knipplaten waarmee kinderen aan de slag kunnen en waarbij ze worden uitgedaagd om ook hun eigen fantasie te gebruiken. Alle kijkdozen worden tentoongesteld en de deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Meer informatie via www.kopgroepbibliotheklen.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.