Premium

Vier bewoners van verpleeghuis Patria in Bussum overleden door corona. Nog acht bewoners ziek. ’We hadden zo gehoopt dat het aan ons voorbij zou gaan’

Begin september werd verpleeghuis Patria getroffen door corona. Inmiddels zijn vier bewoners overleden.
© foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Bussum

In verpleeghuis Patria in Bussum zijn afgelopen week vier bewoners overleden door corona. Acht andere bewoners zijn besmet met het virus. Het hele huis aan de Ceintuurbaan is in isolatie. Dat bevestigt directeur-bestuurder Roy Dom van Stichting Nusantara Zorg, dat op twee locaties in Nederland zorg verleent aan mensen met veelal een Indische achtergrond. Patria is na Gooiers Erf in Hilversum en de Gooise Warande in Bussum het derde verpleeghuis waar voor zover bekend na de zomer een uitbraak van corona is.

Voor Patria is het de eerste keer dat er bewoners besmet zijn met het virus. „We hadden zo gehoopt dat het aan ons voorbij zou gaan. Alles hebben we gedaan om het risico op besmetting zo klein mogelijk te maken. De zorggroepen hadden we al kleiner gemaakt met zoveel mogelijk vast personeel. Maar we konden de vrijheid van bewoners en hun familie niet verder beperken. Dit is verschrikkelijk”, zegt Dom.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen