Stede Broec denkt na over toekomst gebouw Martinus College

Het Martinus College in Grootebroek.
© Aangeleverde foto
Grootebroek

Stede Broec zal op termijn met het schoolbestuur van het Martinus College moeten kijken naar de huisvesting. Dat betekent volgens wethouder Lydia Groot nog niet meteen nieuwbouw, maar wel een doorkijkje naar het voortgezet onderwijs van de toekomst.

Het is een van de richtingen die burgemeester en wethouders willen oppakken met de nieuwe begroting. Gezien de financiële positie van Stede Broec ligt er nog geen kant- en-klaar huisvestingsplan op tafel. ,,We willen met de school wel de toekomst in beeld brengen”, aldus wethouder Groot. ,,Zodat we als gemeente ook weten welke invulling het rijgt. Want door de coronacrisis is ook de blik op de manier van lesgeven veranderd: veel meer kan en gaat nu digitaal.”

Een soortgelijk dossier is volgens wethouder Nico Slagter de vraag hoe sportcentrum De Kloet ervoor staat. Vooral het overdekte zwembad zal binnen enkele jaren aan de beurt komen. De gemeente heeft al een fonds voor onderhoud grote gebouwen, en beoordeelt elke vier jaar welke prioriteiten er op tafel liggen.

,,Een overdekt zwembad dat al zo oud is, werpt ook de vraag op op welke manier we dat nog verantwoord in stand kunnen houden”, stelt Slagter. ,,Dat wordt een stevige kluif omdat De Koet gezien de hoge leeftijd - volgens mij is dit nu het oudste overdekte zwembad in de regio - ook de grens bereikt.”

Maar ook hier geld dat Stede Broec zich op dit moment eigenlijk geen miljoenenprojecten kan veroorloven. Vooral de afgelopen jaren heeft de gemeente fors moeten ingrijpen. Die drastische ingrepen blijven in de nieuwe begroting uit.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen