Ruiten van twee auto’s vernield op Stationsplein Enkhuizen: ’Voor een afstandsbediening en een paar eurocent’

© Foto Jan-Willem Visser
Enkhuizen

Ruiten van twee auto’s zijn in de nacht tussen vrijdagavond 22 uur en vrijdagnacht 1 uur ingeslagen op Stationsplein in Enkhuizen.

Jan-Willem Visser uit Enkhuizen, een van de gedupeerden, zegt hij zijn auto vrijdag om 22 uur nog onbeschadigd heeft gezien. Hij werd vrijdagnacht gebeld door de politie, die bij zijn vernielde groene Opel Astra stond.

Volgens de politie zijn van twee auto’s de ramen ingeslagen.

„Normaal gesproken laat ik mijn auto niet bij het station staan”, vertelt Visser. „Het kwam zo uit.” Visser had afspraken in Hoorn en Hoogkarspel, en is daarna lopend naar huis gegaan.

© Foto Jan-Willem Visser

Hij baalt goed van de vernielingen. „Het is zo onnodig. Er is een hoop rommel achtergebleven. Als je kijkt wat de daders hebben weggenomen: een afstandsbediening en hoogstens een paar eurocent.” Zijn verzekeraar vergoed gelukkig de schade. Maandag of dinsdag kan hij weer over zijn auto beschikken, die hij gelukkig niet heel hard nodig heeft. Verder maakt Visser zich niet heel erg druk over de auto-inbraak. „Ik slaap er niet minder om.”

De Enkhuizer heeft online aangifte gedaan. Van de andere autobezitter is nog niet bekend of deze aangifte gaat doen.

© Foto Jan-Willem Visser

Teleurstellend

CDA-raadslid Gerhard van Galen, wiens partij zich lange tijd heeft ingezet om camerabewaking op het Stationsplein te krijgen (wat ook tot een toezegging leidde), noemt de auto-inbraken uiterst teleurstellend. „Het college heeft in juni beloofd dat de camera’s er binnen acht tot tien weken zouden hangen. Wij wilden dat ze er voor de zomervakantie zouden hangen. Tot op heden zie ik ze niet. Waarom hebben we geen terugkoppeling gehad over deze vertraging?”

Hij denkt dat het politie-onderzoek veel baat had kunnen hebben bij de camera’s. „Dit had de opsporing makkelijker kunnen maken.” Bovendien hoort Van Galen nog steeds berichten over overlast van jongeren/drugsdealers met scooters bij het station. „We gaan hier mondelinge vragen over stellen aan burgemeester Van Zuijlen, de portefeuillehouder.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen