Premium

Geschrokken, in de sloot, heftruck omver, op hol, maar het paard staat weer rustig op stal. ’Wel een beetje stijf, maar dat ben ik zelf ook’

Het paard begon te bokken en te schoppen, waarna het dier en de wagen te water raakten.
© Foto Inter Visual Studio / Theo Annes
Heerhugowaard

„We zijn er goed vanaf gekomen. Als de wagen niet rechtop in de sloot was beland of ik niet op tijd van de heftruck was gesprongen, had het heel anders kunnen aflopen”, vertelt Johan Jonker. Donderdag raakte een paard met wagen in de sloot op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard ’t Kruis. Het dier trok de heftruck waarmee hij uit het water werd gehaald om, waarbij bestuurder Jonker net op tijd weg kon komen.

,,Mijn paard stond de volgende morgen weer rustig in zijn stal te eten’’, vertelt eigenaar Hans Robben, die ook betrokken was bij het ongeluk. Robben was samen met een andere rijder onderweg met het paard naar een trainingsveld. ,,Normaal gesproken kan hij overal tegen: auto’s, trekkers, vrachtwagens. Nu schrok hij van een stel fietsers die voorbij kwamen. Hij begon te bokken en te schoppen waarna we in de sloot belandden’’, zegt Robben. Beide rijders zijn er met wat beurse plekken vanaf gekomen. Ook het paard is er ongedeerd uit gekomen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen