Enkhuizense Lieke Klaver wint 400 meter in Diamond League. ’Heb ik dit gedaan?, dacht ik. Ik ben nu echt trots op mezelf’ [video]

Lieke Klaver na haar zege in Rome.
© Foto AP/Gregorio Borgia
Rome

Lieke Klaver heeft in Rome bij wedstrijden voor de Diamond League indruk gemaakt op de 400 meter. De 22-jarige atlete uit Enkhuizen zegevierde in een tijd van 50,98 seconden. Daarmee liep ze tevens een persoonlijk record. Haar oude toptijd stond op 51,39.

Lisanne de Witte is nog altijd Nederlands recordhouder op deze afstand. Zij klokte in 2018 een tijd van 50,77.

Klaver was verguld met haar triomf in de Diamond League. „Geweldig, wat een race”, jubelde ze. „Een overwinning met een persoonlijk record, dat is zó gaaf. En dat ook nog in de laatste race van het seizoen. Na afloop besefte ik het eerst nog niet. ’heb ik dit gedaan?, dacht ik. Ik ben nu echt trots op mezelf.”

Volgens Klaver viel alles in Rome voor haar op de juiste plek. „Het is als een puzzel die vandaag bij elkaar is gekomen. Ik denk dat ik dit seizoen van een meisje in een jonge vrouw ben veranderd. Ik ben nu serieuzer ingesteld en heb een balans gevonden tussen studie en sport. Dit jaar met covid-19 is raar, maar het maakte me ook ontspannen. Iedereen moet de beste versie van zichzelf laten zien en dat heb ik hier gedaan. Wat betreft volgend jaar heb ik nog geen idee. Ik moet het aankijken, want ik loop ook de 200 meter.” Klaver veroverde eind vorige maand de Nederlandse titel op de 200 meter.

Nadine Visser uit Hoogkarspel won de 100 meter horden in een tijd van 12,72. De Italiaanse Luminosa Bogliolo finishte als tweede in 12,83 en de Amerikaanse Payton Chadwick eindigde als derde (12,89).

Femke Bol behaalde haar tweede zege in de Diamond League. De Amersfoortse was in Rome de beste op de 400 meter horden. Ze finishte in een tijd van 53,90 seconden.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen