Voormalig AZ-talent Pherai keert via Borussia Dortmund nu terug in Alkmaar, als speler van PEC Zwolle

Immanuel Pherai (links) viert zijn doelpunt in een oefenwedstrijd tegen Sparta, vorige week maandag.
© Foto AP/Martin Meissner
Zwolle

Drie jaar nadat hij als jeugdspeler vertrok bij AZ, keert Immanuel Pherai er zaterdag misschien terug. Pherai (19) wordt door zijn huidige club Borussia Dortmund namelijk verhuurd aan PEC Zwolle, dat zaterdag in Alkmaar tegen AZ speelt.

Pherai was in de jeugd van AZ een groot talent, in dezelfde lichting als Myron Boadu en Owen Wijndal. AZ wilde hem dolgraag op zijn zestiende contracteren, maar Pherai koos voor Borussia Dortmund.

,,Daar ben ik doodziek van’’, zei Max Huiberts, technisch directeur van AZ, destijds. ,,We wilden hem heel graag houden en hebben hem een aanbieding gedaan. Maar we zijn niet eens aan onderhandelen toegekomen. Hij was heel stellig in zijn keuze voor Dortmund. Blijkbaar is hij zo overtuigd van z'n kwaliteiten. Er zijn veel voorbeelden van jonge jongens die het niet hebben gered in het buitenland. Misschien vormt hij een uitzondering’’, aldus Huiberts in 2017.

Pherai deed het goed bij de Duitse topclub en maakte dit seizoen deel uit van de A-selectie. Hij kreeg in de voorbereiding van Borussia Dortmund in diverse oefenwedstrijden speeltijd. De kans dat hij in de Bundesliga dit seizoen al veel zou spelen, was echter niet zo groot. Dortmund verhuurt hem daarom aan PEC Zwolle, zodat Pherai waarschijnlijk meer wedstrijden kan spelen.

Pherai is afkomstig uit Amsterdam en al jaren jeugdinternational voor Oranje. Hij speelt doorgaans op het middenveld in een aanvallende rol.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen