Premium

’Raad van Elf’ gaat Weesp besturen na de fusie met Amsterdam; ’We krijgen een bijzondere positie in het bestuur van de hoofdstad’

Na de fusie met Amsterdam houdt Weesp zeggenschap over haar eigen zaken, via een bestuurscommissie. Op de foto het bekende beeld van Burney Bavelaar aan de Oudegracht.
© Foto GroenLinks Weesp
Weesp

De gemeenteraad van Weesp verdwijnt niet na de fusie met Amsterdam, maar krijgt een waardige opvolger. Er komt in maart 2022 een zogeheten bestuurscommissie met elf leden. Deze ’Raad van Elf’ denkt en beslist mee over zaken die Weesp aangaan als de stad is samengevoegd met de hoofdstad.

De keuze voor een bestuurscommissie komt niet uit de lucht vallen. Jan van der Does, fractievoorzitter GroenLinks in Weesp, heeft in de afgelopen maanden de geesten in de hoofdstad gemasseerd, zo valt af te leiden uit de GL-website. ,,Weesp zal in het bestuurlijk bestel van Amsterdam een uitzonderingspositie krijgen.” De elfkoppige commissie wordt tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen door de Weespers gekozen. De fractievoorzitters van de Weesper raadspartijen hadden daar al eerder bij de Amsterdamse fracties op aangedrongen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen