Huurcontract getekend, komst achttien cliënten Leekerweide naar panden Nieuwland in Hoorn definitief

De vervallen panden aan het Nieuwland voor de renovatie.
© Archieffoto
Hoorn

Medio volgend jaar worden achttien appartementen aan het Nieuwland 14-18 in Hoorn opgeleverd voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep.

Met de ondertekening van het huurcontract tussen bestuurder Paul Zegveld van de zorgverlener en directeur Robert Jonk van projectontwikkelaar Jonk Investments uit Zuidoostbeemster deze week is de komst van negentien cliënten naar de Hoornse binnenstad definitief.

Aan de laatste handtekeningen is een jarenlang proces voorafgegaan. Al in 2014 lanceerde de projectontwikkelaar een plan om de in verval geraakte panden aan het Nieuwland te restaureren en ze voor een maatschappelijke functie te benutten. In de hele opzet is ook plaats voor nieuwbouw op het middenterrein tussen Nieuwland en Achterstraat.

Bezwaren

De trage voortgang had onder meer te maken met bezwaren van enkele buurtbewoners. Die voerden tot de rechter onder meer aan dat hun privacy in het geding was en dat hoogte en bouwvolume van het project niet pasten in het stadsbeeld. Ook werd gevreesd voor extra verkeersdrukte en parkeerproblemen.

De rechtbank in Alkmaar wees alle bedenkingen eind vorig jaar van de hand. De bezwaarmakers zagen vervolgens af van hoger beroep.

Vorig jaar is aannemer De Geus uit Broek op Langedijk gestart met de werkzaamheden. Gevels van de panden aan het Nieuwland krijgen hun oorspronkelijke uiterlijk terug.

Begeleiding

De achttien bewoners krijgen de beschikking over een eigen appartement en een gemeenschappelijke huiskamer. Overdag werken ze of gaan naar een vorm van dagbesteding. 's Avonds en 's nachts is er in het complex begeleiding aanwezig.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen