De bekende rood-blauw-witte helikopters van CHC blijven vliegen voor Neptune Energy. De ’grootste offshore gasproducent’ verlengt het contract

Iedereen in Den Helder kent de heli’s van CHC. De afgelopen jaren vloog het bedrijf in het voorjaar ook met ’gewone’ passgiers boven de bloeiende bollenvelden. De heli’s verschenen zo op menige selfie.
© Archieffoto Peter van Aalst
Den Helder

De komende twee jaar blijven de helikopters van het Helderse bedrijf CHC Helicopters naar de platforms van Neptune Energy vliegen. Het internationale offshorebedrijf verlengde het contract met CHC.

Neptune noemt zichzelf ’de grootste offshore gasproducent van Nederland’. „Daardoor heeft CHC dan ook tijdens een groot aantal vluchten onze collega’s aan boord. Zij pendelen per helikopter tussen hun werk en thuisbasis en het is van het grootste belang dat dit vervoer voorzien wordt van de hoogste veiligheidsstandaarden en een hoog serviceniveau”, meldt Lex de Groot, algemeen directeur van Neptune Energy in Nederland.

Hij roemt CHC om zijn betrouwbaarheid en benadrukt dat het bedrijf constant zoekt naar manieren om het vervoer van en naar de platforms op zee nog beter uit te voeren.

Besparing

,,Onze samenwerking is gericht op verdere optimalisatie van planning en offshore routes. Door het verhogen van de efficiency kan een besparing gerealiseerd worden ten aanzien van benodigde tijd, kosten en CO2-emissie, gerelateerd aan offshore vervoer.”

Ook bij CHC tevredenheid over de verlenging van het contract. „We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Neptune Energy kunnen voortzetten. We zien ernaar uit om ons bestaande partnerschap verder uit te bouwen”, aldus Mark Abbey, regionaal directeur van CHC EMEA.

Verenigd Koninkrijk

Vanaf Den Helder Airport voert CHC jaarlijks ongeveer 3.500 vlieguren uit voor de offshoreteams van Neptune. Het bedrijf biedt ook helikoptertransport aan voor de teams van Neptune in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij gaat het om helikoptervluchten van en naar het door Neptune geëxploiteerde Cygnus-platform in de zuidelijke Noordzee.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.