’5 dagen moeder: 5357843 foto’s, 35 keer gehuild, m’n hart is 5 keer zo groot’ | Column

Drie keer in mijn leven mocht ik ’live’ een bevalling meemaken. Drie prachtige kinderen werden ons geschonken en ik hield er telkens weer een heel diep respect aan over voor de vrouw in het algemeen en voor mijn eigen lief in het bijzonder.

Vrouwen leveren werkelijk een prestatie van formaat. Ik zie ons mannen - met ons gepiep en onze lage pijngrens - dat niet nadoen. Toen onze schoondochters ook moeder werden, raakte ons dat telkens weer diep. Ze deden het toch maar, die meiden! Gezonde mannetjes en mooie meisjes kregen ze, met alles erop en eraan. Onlangs beviel ook onze ’eigen’ dochter van haar eerste kindje. Een dochtertje voor onze dochter, het voelde - zo bemerkte ik een beetje onverwacht - toch net weer even anders.

Een gemakkelijke bevalling was het niet: dochter kreeg Girlie bepaald niet cadeau. Diezelfde dag nog gingen we ’kraamschudden’. Het kleine meisje - want oh, wat zijn die baby'tjes toch klein - liet direct horen dat haar stembandjes dik in orde waren en wilde ook best even bij oma op haar arm. Mooi om te zien ook hoe onze dochter, die in de hoofdstad samen met haar Brit een mooi bestaan heeft opgebouwd, van het ene op het andere moment veranderd was in een moeder. Haar kerel was plotsklaps - ’all of a sudden’, in zijn eigen taal - in de rol van vader geschoten.

Op Twitter, waar onze dochter graag rondscharrelt, verwoordde ze onlangs haar moederschap op een werkelijk prachtige wijze: ’5 dagen moeder: 5357843 foto’s, 35 keer gehuild, m’n hart is 5 keer zo groot en mijn lief is nog geweldiger dan ik dacht. Wat een leven!’

’De zegen is groot’, zou mijn opa zaliger zeggen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen