Volendams Museum brengt weer traditionele jaarboek uit

Een trouwfeest eind 1920 in Volendam uit de expositie ’Geboorte, trouw en rouw’ van vorig jaar.
© Archieffoto Wim Egas
Volendam

Het Volendams Museum brengt binnenkort weer het nieuwe Museumjaarboek uit met daarbij de traditionele premiefoto.

In het nieuwe museumjaarboek en op de nieuwe premiefoto wordt aandacht besteed aan het voorbije museumjaar, waarin de expositie ’Geboorte, trouw en rouw’ te zien was in het museum. Verder is er veel te lezen over ’75 jaar Vrijheid’, de tentoonstelling die momenteel te bezichtigen is. Het jaarboek bevat onder meer verhalen en anekdotes uit de oorlogsjaren in Volendam. Bijvoorbeeld Thames Kwakman (Mop) en Jan Plat (van Pokkie) komen aan bod.

Ook de historie en de bouw van het Volendams Museum wordt vastgelegd. Dat begint met de voorgeschiedenis op het Doolhof en het Slobbeland en vervolgens het museum in het oude zusterklooster. Het gaat verder met de renovatie, bouw en de uitbreiding van het oude witgele Kruisgebouw uit 1953 tot volwaardig museum in de Zeestraat in 1991. Het eindigt met de aanbouw voor het onderkomen van het Sigarenbandjesmuseum in 1995.

Jaap Zwarthoed tekent voor de redactie van het nieuwe Museumjaarboek met premiefoto. Het Museumjaarboek, dat sinds 2010 wordt uitgegeven door de Stichting Vrienden van het Volendams Museum, zal voor vijf euro te koop zijn.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen