Premium

’Schagen is te klein voor Subway’; Piet Besseling stopt er na 7,5 jaar mee en de keten vertrekt. Italiaans echtpaar Giulio en Silvia begint er nu Trattoria La Perla

Na 7,5 jaar stopt franchiser Piet Besseling (m) met zijn Subway-zaak. ,,De deur gaat op 24 september definitief op slot.’’ Hij wordt in de bloemen gezet door de nieuwe ondernemers Giulio Farnese en Silvia Buccheri die hier een eigen zaak gaan beginnen.
© Foto Marc Moussault
Schagen

Nee, dat het allemaal zó zwaar zou worden had Piet Besseling toen hij 7,5 jaar geleden begon niet gedacht. „Schagen is te klein gebleken voor de broodjes van Subway. Toen ook de mentale klap van de coronacrisis er nog overheen kwam, wist ik het zeker: dit trek ik niet meer”, zegt deze Subway-franchiser aan de Nieuwe Laagzijde nu. Op 24 september draait hij de deur voor het laatst in het slot. Besseling verlaat Schagen, sandwichfiliaal Subway ook.

Vanaf 1 oktober zijn Giulio Farnese (51) en zijn vrouw Silvia Buccheri (50) hier de nieuwe eigenaren: zij beginnen hier Trattoria La Perla, een mediterrane zaak met typisch zuid-Italiaanse gerechten, die na een grondige verbouwing ook afhaal en bezorging gaat doen.

Meer nieuws uit Noordkop

Meest gelezen