Een bijzondere ’ruil’: Andijker Aaron Meijers (32) na 250 duels voor ADO Den Haag nu op huurbasis naar Sparta

Aaron Meijers vertrekt na acht seizoenen en 250 duels bij ADO Den Haag op huurbasis naar Sparta.
© Foto Hollandse Hoogte/ANP
Den Haag

De Noord-Hollandse voetballer Aaron Meijers (32) is onderdeel van een bijzondere ’ruil’. Hij wordt na acht jaar bij ADO Den Haag door zijn club dit seizoen verhuurd aan Sparta en de Rotterdammers verhuren op hun beurt Lassana Faye aan ADO.

De uit Andijk afkomstige Meijers speelde 250 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag. „Aaron is een speler die acht seizoenen lang veel betekend heeft voor ADO Den Haag. Hij heeft zichzelf jarenlang bewezen als één van de betere linkervleugelverdedigers van de eredivisie, maar voor in ieder geval dit seizoen kiezen we in de persoon van Lassana voor een ander type”, legde Martin Jol, hoofd van het technisch hart van de Haagse club, uit.

„Lassana is een jonge linksback, die onze trainer Aleksandar Rankovic goed kent, omdat hij al drie jaar met hem heeft gewerkt. Hij is een fysiek sterke speler, die bij ons de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen”, aldus Jol.

„Ik wil dit seizoen vlammen”, zegt Faye over zijn overgang naar Den Haag. „Ik ken de trainer al goed, omdat ik bij zowel Sparta als Vitesse met hem heb gewerkt. Ik denk dat ik bij ADO Den Haag pas. Ik hou van strijd leveren, honderd procent geven en flair. Ik wil eraan bijdragen dat deze club terugkomt op het niveau waar het thuishoort.”

Meijers sluit een lange periode bij ADO Den Haag voorlopig af. De 32-jarige verdediger, die eerder speelde voor FC Volendam en RKC Waalwijk, was sinds de zomer van 2016 aanvoerder bij ADO. In 250 wedstrijden voor de club scoorde hij zeven keer.

„Aaron stond al langer in onze belangstelling. Met ruim 400 wedstrijden in het betaalde voetbal in de benen, waarvan 300 in de eredivisie, voegen we ervaring toe aan onze selectie”, zegt technisch directeur Henk van Stee van Sparta. „Daarnaast heeft hij zijn sporen al verdiend en kan hij zich bij ons richten op de posities van linksback en linkermiddenvelder, waardoor hij de concurrentie in de selectie vergroot.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen