Premium

Beverwijk moet meer dan zes ton extra betalen voor inzameling grof afval

In 2019 is zoveel grofafval extra ingezameld dat Beverwijk 632.000 euro moet bijbetalen. Tijdens de lockdown in 2020 is het echter nog veel drukker geweest (foto) en daardoor zullen de kosten komend jaar wellicht nog verder stijgen.
© Archieffoto / Ronald Goedheer
Beverwijk

Doordat het inzamelen van grof afval in Beverwijk zeer succesvol verloopt, stijgen daarvan ook de kosten die de HVC aan Beverwijk in rekening brengt: over 2019 moet de gemeente Beverwijk 632.000 euro bijbetalen. Daarmee is in een klap het budget opgeslokt dat wethouder Hanneke Niele had gereserveerd voor verdere verduurzaming van de afvalinzameling.

,,Als het nou over 2020 was geweest, dan had ik het wel kunnen verklaren’’, zucht wethouder Niele. ,,Tijdens de lockdown zijn we immers en masse onze schuren en zolders gaan leegruimen. Je zag dagelijks lange rijen auto’s voor het afvalbrengstation staan. Maar deze enorme overschrijding is over 2019. Oftewel: de kosten over 2020 - met de lockdown erbij - zullen waarschijnlijk nog veel hoger uitvallen’’, waarschuwt zij.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen