Peuterspeelzaal De Kleine Wereld in Obdam gesloten vanwege corona

Obdam

Doordat een van de vaste medewerkers positief testte op corona, is peuterspeelzaal De Kleine Wereld in Obdam tot en met 18 september gesloten.

De Kleine Wereld is een peuterspeelzaal van zestien kinderen met dagelijks twee pedagogisch medewerkers. Omdat ook de tweede vaste medewerker thuis in quarantaine moet, blijven er geen vaste krachten over op deze locatie, zo laat de directie van Stichting Kinderopvang Koggenland (SKiK) weten.

,,Daarom hebben wij zelf het besluit genomen om een week dicht te gaan. Voor kinderen van ouders die hierdoor een probleem krijgen met de opvang van hun kind, is er plaats op een andere locatie van SKiK’’, aldus de mededeling van de stichting.

De vaste medewerker met corona heeft slechts milde klachten en voelt zich goed.

Alle ouders die aangesloten zijn bij SKiK zijn deze week geïnformeerd over de mogelijke maatregelen ter voorkoming van sluiting van een locatie.

,,Wij doen er alles aan om locaties en groepen open te houden. Maar door de richtlijnen van het RIVM en de toename van verkoudheden in de herfst, verwachten we een personeelstekort. Een locatie of groep sluiten doen we pas als alle andere opties benut zijn’’, aldus de leiding van de opvang in een persbericht.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen