Waterweek Hoorn 2020 van start: topweer, prachtige natuur en heerlijk eten

© Foto aangeleverd
© Foto aangeleverd
De groep bij vertrek uit Hoorn
© Foto aangeleverd
© Foto aangeleverd
© Foto aangeleverd
1/5
Hoorn

De Hoornse Waterweek ging dinsdag van start met twee spetterende activiteiten: een tocht naar de Markerwadden met de watertaxi en een picknicktour door Hoorn.

Om 10 uur verzamelden tien deelnemers voor een tocht naar de Markerwadden met de Hoornse watertaxi. Eerst anderhalf uur varen, en daarna lekker uitwaaien in het mooie natuurgebied. Wandelen, vogelspotten en tot jezelf komen: het kon allemaal. Rond 16 uur was iedereen weer veilig aan de Hoornse wal.

Gerard Koster, een van de schippers van de watertaxi, was aanwezig. ,,Ik ging vandaag mee zodat ik het stuk de volgende keer zelf kan varen. Het was erg leuk, en we hadden natuurlijk topweer. Een gebied als de Markerwadden verwacht je hier eigenlijk niet, ik was er dan ook nooit eerder geweest. De natuur is daar prachtig.”

De omgeving werd door verschillende deelnemers fanatiek op de foto gezet, waarmee de Waterweek flitsend is afgetrapt.

Picknicktour

De tweede activiteit van dinsdag was de picknicktour. Deze begon om 11 uur met een stukje appeltaart bij bistro De Kade, waarna deelnemers een routekaart en een picknickpakket met plaatselijke delicatessen kregen voor onderweg. De route kon vervolgens op eigen tempo en met zelfgekozen vervoer worden afgelegd.

Amsterdamse influencers Roxanne en Maartje hadden op tijd een plekje bemachtigd voor de picknicktour, en deden op hun Instagrampagina (@onceuponajrny) live verslag van hun avonturen in Hoorn. Op elektrische fietsen reden ze 53 kilometer in de warme zon langs al het fraais dat de stad te bieden heeft.

Woensdag gaat er een tweede groep van tien deelnemers richting de Markerwadden. Voor wie minder zeewaardig is aangelegd, is er een knapzakwandeling door Hoorn georganiseerd.

Kijk voor het volledige programma op https://www.waterweken.nl/hoorn/.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen