Marleen Sanderse op weg naar het burgemeesterschap: bloemen zelf pakken

Marleen Sanderse wordt maandagmiddag toegesproken door commissaris van de Koning Arthur van Dijk in de tijdelijke Statenzaal in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.
© Peter Schat
Egmond aan Zee

In de nieuwe Statenzaal, die tijdelijk is gemaakt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, zijn maandag twee nieuwe Statenleden van de provincie Noord-Holland geïnstalleerd: Wilma van Andel (CDA) en Nick Roosendaal (VVD). Beiden waren al duo-Statenlid.

Ze nemen de plek in van Marleen Sanderse (CDA) en Martijn Bolkestein (VVD). Laatstgenoemde was niet aanwezig bij zijn afscheid, hij is lid van de Tweede Kamer geworden. Sanderse was er wel om een toespraak in ontvangst te nemen en bloemen. Zij wordt komende vrijdag 18 september geïnstalleerd als burgemeester van de Gelderse gemeente Hattem.

Hoewel, in ontvangst nemen... De bloemen moest wij vanwege corona zelf pakken en warme afscheidsgebaren en -woorden moesten in de vorm van opgestoken duimpjes of appjes via de telefoon overgebracht worden door de achterblijvende Statenleden.

Ook voor de nieuwe Statenleden gold dat, evenals voor het nieuw geïnstalleerde duo-Statenlid Niek Wijmenga, hij neemt de plek in van Van Andel in de commissievergaderingen van de Staten.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen