Leergierig Purmersteijn keert met lege handen terug van RKZVC

Zieuwent

Na de 0-0 van vorige week heeft Purmersteijn uit bij RKZVC de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd. De Purmerenders hielden lang stand, maar kregen uiteindelijk dan toch de tweede treffer tegen: 2-1.

Gianni Refos bracht de bezoekers nog wel op voorsprong. ,,Maar dat was tegen alle verhoudingen”, erkende trainer Marco Daman. ,,De eerste twintig minuten stonden we flink onder druk.’’

De vreugde over de voorsprong duurde kort. Zes minuten na de openingstreffer kwam RKZVC weer op gelijke hoogte. ,,Dat was wel een beetje een tegenvaller. Als we de voorsprong wat langer hadden vastgehouden zou de tegenstander misschien wat slordiger worden en wij met wat geluk meer kansen hebben gekregen.”

In de tweede helft kreeg Purmersteijn iets meer controle over de wedstrijd. Het bleek onvoldoende om het gelijkspel vast te houden. RKZVC profiteerde van een ongelukkige verdedigende actie van de bezoekers. ,,Onze twee verdedigers gingen tegelijk het duel aan, waardoor de bal achter ze terechtkwam’’, beschreef Daman de winnende treffer. ,, Stan Zoetebier - die verder een uitstekende wedstrijd keepte - was te laat en de bal werd over hem gelobd.’’

,,De nederlaag is zuur, maar desalniettemin maak ik mezelf nog geen zorgen”, vervolgde Daman. ,,We zijn zeven weken terug begonnen met een ploeg die we helemaal opnieuw moesten opbouwen. Met een gemiddelde leeftijd van onder de twintig. Dat is uniek in de hoofdklasse. De selectie is enorm leergierig en er heerst een ontzettend positieve sfeer. Als we er wat meer vastigheden creëren, komen de kansen vanzelf en daarmee de punten.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen