Kras heeft met assist en twee goals belangrijk aandeel in zege Volendam in Nijkerk

Nijkerk

Volendam herstelde zich zaterdag tegen NSC Nijkerk van de competitie-ouverture tegen Swift. Nadat vorig weekend met 2-4 verloren werd, wonnen de mannen van trainer Johan Steur zaterdag simpel van NSC Nijkerk met 1-3.

Het enige dat de Volendam-trainer zijn spelers kwalijk kon nemen is dat de ploeg, vooral na de 1-3, niet meer afstand nam van de tegenstander. „We hebben wel tien kansen gehad. Individueel had Nijkerk wel goede spelers, maar als team was de ploeg minder. De achterhoede vond ik zelfs matig.”

De thuisploeg kwam in de 38e minuut nog wel op voorsprong, na een klutsbal uit een corner die via een Volendams been in het eigen doel belandde. Maar in de laatste minuten voor rust boog Volendam de achterstand om in een voorsprong. In de 41e minuut scoorde Azzedine Sout de gelijkmaker op aangeven van Jens Kras en twee minuten later maakte Kras zelf (op aangeven van Daan van Baarsen) de 1-2.

Penalty

In de tweede helft zetten de Volendammers goed door. Ruim tien minuten na rust vergrootte Kras, na een handsbal van één van de NSC-spelers, vanaf elf meter de voorsprong van zijn ploeg met zijn tweede doelpunt van de dag. Steur: „Daarna hadden we nog wel naar 1-6 kunnen uitlopen, zoveel kansen kregen we nog.”

In de slotfase probeerden de gastheren nog met lange ballen een nederlaag te voorkomen. „Maar Gerry (Schilder, red.) en Stan (Veerman, red.) werkten achterin alles weg”, constateerde Steur tevreden.

Schilder stond op de plek waar vorige week Jaap Tol speelde. Laatstgenoemde was op vakantie evenals Joey Tol die vervangen werd door Jens Kras. In de punt van de aanval verving Jeffrey Veerman Daan Ibrahim die een hamstringblessure overhield aan de wedstrijd van vorig weekend..

Komende zaterdag ontvangen de Volendammers het nog ongeslagen AZSV. De ploeg uit Aalten is een grote onbekende voor de oranjehemden. De ploegen kwamen nog nooit op competitieniveau tegen elkaar uit.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen