OFC ook te sterk voor Dongen: ’Dit wordt leuk seizoen’

Dongen

,,Dit kan nog wel eens een mooi seizoen worden”, klonk het opgelaten uit de mond van Eric Veerman. De voetballer zag zijn ploeg OFC ook de tweede competitiewedstrijd winnen.

Na de spectaculaire 3-2 overwinning van vorige week, werd tegen Dongen moeizaam met 0-1 gewonnen. ,,Drie punten zijn drie punten.”

,,Deze was wel even lekker”, stelde Veerman. De verdediger hield met zijn collega’s achterin de nul en zag Bilal El Amrani scoren. ,,Het was van beide kanten rommelig en het was eigenlijk een beetje overleven en wachten op de eerste goal. Gelukkig maakten wij die al in de eerste helft.”

Tegenhouden

In de tweede helft restte er voor OFC niets meer dan tegenhouden. ,,Dongen gooide de ballen een beetje op goed geluk voor de goal in de hoop dat er eentje goed zou vallen. Hierdoor werd het wel wat onrustig, maar we hebben weinig weggegeven. Ook niet bar veel gecreëerd overigens, al kregen we aan het einde van de wedstrijd nog wel een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.”

Veerman doelde op de strafschop die door Joel Donald werd gemist. ,,Hierdoor bleef het nog even spannend”, keek Veerman terug.

Ambitie

Ondanks de gemiste strafschop sleepte OFC de overwinning over de streep en heeft de ploeg in de eerste twee wedstrijden de volle zes punten veroverd. ,,Een lekker begin van de competitie. Als we zo doorgaan, verwacht ik een leuk seizoen”, glunderde de Volendammer. ,,We hebben niet echt een ambitie uitgesproken, maar OFC doet ieder jaar bovenin mee en we willen ook dit seizoen graag promoveren. Die doelstelling hebben we als ploeg dan ook.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen