Ook in nieuwe normaal doet trio van Noordkop wat mag worden verwacht: ’Het was wel weer wennen’

Ruud Ramler
Leiden

Dozy Den Helder/Noordkop is de eredivisie tafeltennis foutloos begonnen. Tegen Scylla werden in zes partijen slechts drie games ingeleverd, 0-6.

Het was weer wennen, zei Ana Gogorita die als kopvrouw bij de Helderse formatie ook nog steeds aan alle technische touwtjes trekt. In Leiden, tegen de formatie die eind februari als laatste voor corona werd bestreden en met 5-1 geklopt, waren nu de crisismaatregelen leidend. Scheidsrechters droegen zowel mondkapjes als handschoenen en er werd niet van kant gewisseld. Handen schudden voor en na de partij was er evenmin bij. Wel mag op verzoek van de verenigingen nog steeds met hetzelfde balletje worden gespeeld. ,,Anders moesten we er heel veel aanschaffen en wedstrijdballen zijn best duur. Beide clubs moeten er wel akkoord mee gaan.’’

In dat decor deed het Helderse trio dat traditioneel voor de titel wenst te gaan wat er werd verwacht. Met ShuoHan Men er voor de eerste keer bij in plaats van de gestopte Yun Zhang. De Nederlands kampioene moest Esmee van Marwijk een game toestaan, zoals Gogorita er vier nodig had tegen Marie Depuydt en Yoeke Gunsing iets langer onderweg was om Maaike van de Pavoordt er uiteindelijk onder te krijgen.

Tafeltennis

eredivisie vrouwen

ScyllaNoordkop 0-6

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen