Premium

’Grandioze misser’ levert Spakenburg opnieuw onnodig puntenverlies op: ’Qua spel zijn wij groeiende en dat betaalt zich straks wel uit’

Robin Eindhoven staat op het punt de ’grandioze misser’ te produceren die Spakenburg nog duur kwam te staan.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Bunschoten-Spakenburg

De tweede divisie is de klasse van de oud-profvoetballers en de producten van de jeugdopleidingen van de verschillende profclubs. Dat levert doorgaans erg leuke wedstrijden op, van hoogwaardige kwaliteit. Zo ook op de Westmaat zaterdagmiddag, waar ’grootheden’ Spakenburg - voorál Spakenburg - en Kozakken Boys het publiek een vermakelijke middag voorschotelden. Een wedstrijd die eindigde in 2-2, maar waar de thuisclub verzuimde om tijdig ruim afstand te nemen van de gasten uit Werkendam.

De Spakenburgers gaven Kozakken Boys uiteindelijk de gelegenheid om in de laatste vijf minuten nog langszij te komen. En als de wedstrijd nog even langer had geduurd, was het zomaar mogelijk geweest dat de ’Blauwen’ zelfs nog hadden verloren. Want waar het tot de 85ste minuut erop leek dat Spakenburg een evenwichtige, winnende prestatie zou neerzetten, stak Kozakken Boys daar op de valreep nog een stokje voor. De pijp raakte langzaam leeg bij de thuisclub en Eric Meijers zag zich genoodzaakt om uitblinker Frank Schilder te wisselen. „Zijn kuiten liepen vol. Maar ja, Frank was heel goed vandaag, dus dat was op het einde wel even een aderlating achterin.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen