Grote uitslaande brand in leegstaand restaurant in Heerhugowaard

© Foto’s DNP.NU
1/5
Heerhugowaard

In het voormalige wokrestaurant Asian Paradise aan de Stationsweg in Heerhugowaard is dinsdagavond een grote uitslaande brand uitgebroken. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio waren er geen mensen aanwezig in het leegstaande pand.

Enkele nabijgelegen panden worden ontruimd, meldt de Veiligheidsregio. Er is veel rookontwikkeling. De brand lijkt aan de achterkant van het pand te zijn ontstaan. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

De straat is afgezet en de brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig, onder andere met een hoogwerker.

De melding van de brand kwam om half tien. Binnen een kwartier was hij opgeschaald naar grote brand.

Het wokrestaurant staat al jaren leeg en was dichtgespijkerd. Het pand staat op de hoek van de Stationsweg en de Industriestraat, in de zuidelijkste punt van industrieterrein Zandhorst. Dat gedeelte van Zandhorst, vlak bij het station, staat op de nominatie voor woningbouw.

Zie ook: Afgebrand wokrestaurant nog slechts een verkoolde puinhoop

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen