Purmerender Dyllandro Panka (21) tekent profcontract bij FC Volendam; ’sierlijke linkspoot met veel potentie’

Dyllandro Panka in actie bij Purmersteijn, de club die hij vorig jaar verruilde voor FC Volendam
© Foto Erik Rietman
Volendam

Dyllandro Panka (21) heeft een profcontract gekregen bij FC Volendam. De linksbenige aanvaller uit Purmerend tekende deze week tot de zomer van 2023, met een optie voor nog een seizoen.

Het seizoen is daarmee goed begonnen voor de buitenspeler, die in zijn eerste jaar bij de Volendammers met de beloften in de tweede divisie voetbalde. Panka draaide de gehele voorbereiding mee met de hoofdmacht en behoorde in de eerste competitiewedstrijd tegen Telstar voor het eerst tot de wedstrijdselectie van trainer Wim Jonk. Hij kwam in 2019 over van hoofdklasser Purmersteijn.

„Ik merk dat ik het afgelopen jaar stappen heb gemaakt op voetballend gebied, maar zeker ook op fysiek vlak’’, laat Pankas op de website van FC Volendam weten. Dat beaamt technisch directeur Jasper van Leeuwen: „Dyllandro komt van ver, toen hij vorig jaar overkwam van Purmersteijn was hij in alle opzichten nog een amateurvoetballer. Dat wisten we van tevoren, het was niet meer dan logisch dat hij een langere aanpassingsperiode nodig had. Na de winterstop werd al zichtbaar dat hij stappen maakte. Zijn potentie is duidelijk. Een mooie sierlijke linkspoot met een individuele actie en een fantastisch schot. Technisch zit het dus wel snor. Het is nu vooral zaak zijn fysieke ’fundamentals’ en tactische bagage verder op te krikken.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen