Telstar vecht zich terug van achterstand en boekt bij FC Eindhoven eerste zege van het seizoen: 2-3

Eindhoven

Telstar heeft zaterdagmiddag op bezoek bij FC Eindhoven zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. In een wat slordige maar onderhoudende wedstrijd wist Telstar met 2-3 te winnen.

De eerste helft ging gelijk op. In de tiende minuut leek FC Eindhoven op voorsprong te komen, maar een kopbal van op de lijn van Shayne Pattynama en een geweldige redding van doelman Jasper Schendelaar voorkwamen een achterstand.

Telstar kwam op voorsprong door een goede aanval. Glynor Plet hield de bal voorin vast en gaf de bal aan Welat Cagro. Die gaf de bal mooi mee aan Ilias Bronkhorst. De gelegenheidsspits nam de bal mee met zijn hoofd en tekende voor zijn derde goal van dit seizoen.

In de tweede helft kwam FC Eindhoven als wilde beesten uit de kleedkamer. Binnen een minuut stond het 1-1 door Hugo Botermans. Telstar had de bal nog geen enkele keer aangeraakt.

FC Eindhoven bleef doorgaan met aanvallen en werd gesteund door supporters die het spreekkorenverbod aan hun laars lapte. Shayne Pattynama kon nog voorkomen dat Botermans uithaalde, maar daarna was het Kaj de Rooij die de thuisploeg op voorsprong bracht.

Even leek Telstar aangeslagen maar vanuit het niets viel de gelijkmaker. Yael Liesdek, die zijn basisdebuut maakte, gaf strak voor waaruit Shayne Pattynama scoorde. Zes minuten later, in de zeventigste minuut, was het wederom raak voor Pattynama. Hij probeerde eerst met zijn hak op doel te schieten maar kreeg de bal via een lichaam van een speler terug. Via een stuit belandde de bal in het doel.

FC Eindhoven ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Telstar had de zaakjes achterin goed voor elkaar. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

FC Eindhoven Swinkels; Amevor; Peijenburg (75. Joao), Biemans; Van Kleef, Jap Tjong (46. Bogaers), Van Son, Pozo; Botermans, Van der Sande, De Rooij

Telstar Schendelaar; Liesdek (65. Sprangers), El Yaakoubi, Kopershoek, Benamar, Pattynama; Cagro (79. Dijkstra), Van Doorm, Adshead (90. Regeling); Bronkhorst, Plet

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen