Vijftienjarige jongen op Texel besmet met coronavirus, medeleerlingen in quarantaine

Den Burg

Een vijftienjarige jongen van Texel is positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt GGD Hollands Noorden. De besmette eilandbewoner is volgens GGD-woordvoerder Harry Katstra een leerling van OSG De Hogeberg, de enige middelbare school op Texel.

Het is de eerste gerapporteerde coronabesmetting op het eiland sinds mei, blijkt uit cijfers van het RIVM.

Rector Corrie Eriks van De Hogeberg schrijft in een reactie op de schoolwebsite dat de leerling sinds maandag in thuisquarantaine is. De coronabesmetting is volgens Katstra van de GGD geen aanleiding om de school te sluiten. De positief geteste leerling heeft met een klein groepje medeleerlingen nauw contact gehad, aldus Katstra. Zij moeten ook tien dagen thuis blijven.

Het is de eerste keer dat het personeel van de nieuwe coronatestlocatie op Texel iemand positief heeft getest op Covid-19. De testlocatie in Den Burg, die wordt gerund door personeel van diagnostisch centrum en bloedpriklocatie Starlet, is sinds maandag 17 augustus een uur per dag geopend.

Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er sinds 12 augustus naast deze jongen op Texel in Den Helder vier besmette personen geregistreerd, in Schagen zeven en in Hollands Kroon twaalf.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.