Vrijdagsevintage opVisbanken

Vrijdagsevintage opVisbanken
Folder van de nieuwe vintagemarkt

De start van het kaasmarktseizoen op vrijdag 31 maart levert Alkmaar nog iets nieuws op: de Vintagemarkt op de Visbanken. Zeven standhouders stallen hun spullen in de sectoren art, brocante, design, retro, boeken en platen uit. Bovendien is er muziek en ander entertainment.

De gemeente Alkmaar heeft vergunning gegeven voor achttien vintagemarkten die tegelijk met de kaasmarkten worden gehouden, maar wel iets langer doorgaan. Met het luiden van de kaasbel op het Waagplein om exact 10 uur gaat ook de Vintagemarkt van start. De sluittijd is 16 uur. Initiatiefnemer Ruud Koopman hoopt zo meer kaasmarktpubliek naar de straatjes van de Oude Stad (Hekelstraat-Fnidsen) te lokken.

De Vintagemarkt is geïnspireerd op de veel grotere markt op de Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Koopman staat een ’levendige en relaxte sfeer’ voor ogen. Ook aan het amusement wordt gedacht. Zo wordt de verhalenverteller van de markt op het Westergasfabriekterrein naar Alkmaar gehaald. Marktbezoekers kunnen een persoonlijk verhaal bestellen, dat de verhalenverteller ter plekke op zijn ouderwetse schrijfmachine maakt. Verder worden voor de markt ook een accordeonist en een portretschilder ingehuurd.

Koopman, eigenaar van vintagewinkel Concept Store in de Hekelstraat, liep al een tijdje rond met het idee rond. ,,Het is eigenlijk een beetje jammer dat er zo weinig gebeurt met dat schitterende monument van de Visbanken. Het is een soort fietsenstalling geworden.’’

Om de stenen bankplaten niet te beschadigen stallen de vintagehandelaren hun waar uit op spaanplaten die op de tafels worden gelegd. Standhouders moeten zelf voor elektriciteit en verlichting zorgen. De bevoorrading moet vrijdags voor 9 uur klaar zijn.

Wil je niks missen van Noordhollands Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws