*

Noordhollands Dagblad - Verhalen
 
15-09-2014 13:28

LEIDEN - De wethouder bestempelt het project als 'ellendig' en de meeste Leidse raadsleden zouden er het liefst direct mee stoppen. Toch gaat de aanleg van een wandelpad, dwars over het volkstuincomplex van Ons Buiten, gewoon door.

12-09-2014 07:01

Boswachter Hans Blessing van Natuurmonumenten stuitte onlangs op een van de 's-Gravelandse buitenplaatsen op een zelzame zwam: een gelobde pruikzwam. De soort staat op de rode lijst (bedreigde soorten) en is op slechts tien plaatsen in Nederland te zien.

10-09-2014 08:02

De aanleg van wandelpaden in de Weerlanerpolder is in volle gang. Op 17 oktober moet het werk klaar zijn en kort daarna gaat het nieuwe landschapspark aan de noordkant van Hillegom open. Ook het omstreden struinpad, dat met negen bruggetjes over alle sloten schuin door de weilanden heen loopt, wordt gewoon aangelegd.

10-09-2014 07:54

ALKMAAR - De bezoekers van de schouderkliniek en fysiotherapiepraktijk aan de Houttil keken dinsdagochtend enigszins verbaasd naar de achttien mensen die op de hoek van de straat stonden te wachten. Onder leiding van stadsgids Bert Muis van de Historische Vereniging Alkmaar liep de groep een gerechtswandeling door de binnenstad, in het kader van de Week van de Rechtspraak.

09-09-2014 16:16

JULIANADORP - Wandelstokkenverzamelaar Willem Mulder uit Julianadorp heeft zijn bijzondere collectie uitgebreid met een wel opmerkelijk exemplaar. Op Marktplaats stuitte hij op een wandelstok uit 1922.

08-09-2014 09:45

,,We zijn er bijna. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal,'' klinkt het door de polder bij Nieuwe Wetering. Een groepje jongens rent voor hun ouders uit richting het eindpunt. Even verderop kijkt een kudde schapen wat benauwd toe hoe een constante stroom van wandelaars door hun weiland trekt.

05-09-2014 15:32

HILLEGOM - De aanleg van wandelpaden in de Weerlanerpolder is in volle gang. Op 17 oktober moet het werk klaar zijn en kort daarna gaat het nieuwe landschapspark aan de noordkant van Hillegom open. Ook het omstreden struinpad, dat met negen bruggetjes over alle sloten schuin door de weilanden heen loopt, wordt gewoon aangelegd.

03-09-2014 06:51

De stichting Oer-IJ en de stichting Cornelis Corneliszoon van Uitgeest, die beiden de cultuurhistorie van Kennemerland zichtbaarder willen maken, gaan waar mogelijk samenwerken.

03-09-2014 06:50

Dwars door het Leidse volkstuincomplex Ons Buiten wordt een openbaar wandelpad aangelegd.

GROOTEBROEK - Niet alleen de senioren zijn vrijdagavond in beweging gekomen voor de grote Avondwandeling. Een legertje vrijwilligers liep mee. En de muziek ging voorop.

20-08-2014 07:52

SPIJKERBOOR - We volgen het advies van reisleider Wim van Beek en maken bij Spijkerboor een rondje om het luchtvaartbaken. Het dorpje zelf is schattig, maar je hebt het snel gezien.

18-08-2014 14:06

AMSTERDAM - Nicole Kinsbergen uit Amsterdam vond dat baasjes niet vaak genoeg samen wandelen. ,,Daarom heb ik in maart de gratis DoggyDating-applicatie gelanceerd. Hiermee kunnen baasjes met één klik op de kaart zien waar andere honden aan het spelen of wandelen zijn. Op de gok naar het park hoeft dus niet meer'', vertelt Kinsbergen enthousiast.

15-08-2014 11:21

Wat Volendam vandaag voor de regio is, dat was Broek in Waterland in de negentiende eeuw. Een toeristische trekpleister, een plaats die je gezien móest hebben. Nog altijd is 'Broek' een openluchtmuseum. Met haar houten huizen, de Sint-Nicolaaskerk en Het Beroemde Huis ademt het Waterlandse dorp historie.

Een Zaanse zeeman bouwde in 1648 een boerderij in Twisk. Hij wilde zijn oorsprong laten zien en deed dat met een grote, groene klokgevel in Zaanse stijl op de voorgevel. Het gebouw is in de negentiende eeuw vrijwel geheel verbouwd, maar de Zaanse gevel bleef behouden.

12-09-2014 07:23

Historicus Ber de Lange heeft voor Open Monumentendag een wandeling gemaakt die langs marktplaatsen, vaarwegen, railverbindingen en natuurlijk monumenten in de stad voert.

11-09-2014 22:36

Wandelen over de Westerheide bij Laren kan opwoensdag 17 september.

10-09-2014 07:59

Tijdens de Open Monumentendagen 2014 zijn zaterdag 13 en zondag 14 september in de regio Gooi, Vechtstreek en Eemland vele tientallen monumenten vrij toegankelijk. Dat gaat gepaard met allerlei activiteiten, rondleidingen en rondritten, fiets- en wandeltochten. Het thema is dit jaar 'Op reis'.

 
07-09-2014 16:23

ZAANDAM - Na een succesvolle editie van 2014, toen zo'n 65.000 euro werd opgehaald, werd zondag opnieuw de wandeltocht [Z]aan de Wandel gehouden. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen borstkanker. Een fotograaf van deze krant nam een kijkje en maakte reportage.

07-09-2014 16:09

HAARLEM - Haarlemse beleefde dit weekend de eerste editie van de Wandelconcerten door de binnenstad. Op drie locaties kon het publiek  een half uur luisteren naar oude muziek om vervolgens naar de volgende zaal te gaan. In Amsterdam is het al een succes en Haarlem lijkt het idee met veel enthousiasme te omarmen.

06-09-2014 08:00

HAARLEM - Ze is er speciaal voor naar Haarlem gekomen, voor de architectuurwandeling langs de (ver)nieuwbouwprojecten die hier de afgelopen 25 jaar tot stand zijn gekomen. ,,Want Haarlem is natuurlijk een prachtige stad’’, verzekert Loes Willemsen uit Driebergen.

27-08-2014 12:52

OVERVEEN - Vanaf 1 oktober gaan bijna dagelijks, ergens in Zuid-Kennemerland, onder begeleiding van telkens twee vrijwilligers, wandelingen van start. Het is een zeer laagdrempelig initiatief. Onderweg wordt kort iets verteld over de natuur en het groen in de omgeving. Het simpele concept is: een wandeling van een uur, lekker even bewegen, een kop koffie, klaar. En volgende week weer.

21-08-2014 09:07

Hulphond Rocco kan weer even verder studeren. Dierenartsassistente Anouk van der Kroft (25) liep de afgelopen Nijmeegse Vierdaagse als sponsorloop voor zijn baasje Claudia Koehoorn

21-08-2014 08:54

Het Varkensland is de zompige groene long boven Amsterdam

Waar het Varkensland het best per kano of fluisterboot te exploreren is, kan het ook te voet. Het recreatieschap heeft enkele wandelroutes uitgezet in het gebied. De badkuiproute, rond de eeuwen geleden ingepolderde Noordmeer, midden in het Varkensland, waarbij je een rondje over de dijk loopt en goed ziet hoe diep het meertje vroeger was. Net een badkuip, inderdaad.

14-08-2014 08:34

Warder en Etersheim, midden in Polder De Zeevang die niet voor niets zo heet. De Zeevang strekt zich van Edam tot Schardam uit langs de voormalige Zuiderzee.

13-08-2014 12:08

BAARN - De tweede fase van herstel van het Baarnsche Bos is in voorbereiding. De provincie Utrecht heeft onlangs de portemonnee getrokken voor het park op een steenworp afstand van Paleis Soestdijk. Het wordt als 'cultuurhistorische topper van landelijk formaat' gezien. Eigenaar Staatsbosbeheer betaalt een deel van de kosten.

12-08-2014 08:31

Strandwandelaars kunnen komende winter de rol van jutter op zich nemen. Op de belangrijkste strandopgangen in Den Helder en Julianadorp komen grote bakken, waarin zij hout, plastic, touw en andere aangespoelde zaken kunnen deponeren.

 De heidehaantjes slaan weer toe op de Gooise heidevelden. Door het warme weer van de afgelopen maanden begint de heide dit jaar een paar weken eerder dan gebruikelijk zijn paarse pracht te ontplooien.


Stelling

Handen af van Heineken

De Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller heeft een bod gedaan op Heineken. De brouwersfamilie heeft dit afgeslagen, maar of dat bij een hoger bod ook zal gebeuren valt nog te bezien. Zakenbank Theodoor Gilissen ziet geen enkele reden voor de familie Heineken om zich te laten uitkopen. „Heineken is een mooi bedrijf, dat sterk genoeg is om wereldwijd de concurrentie aan te gaan”, aldus analist Tom Muller. Een mooi Nederlands bedrijf bovendien. Het zou daarom zonde zijn het biermerk voor een paar grijpstuivers te verkwanselen. Heineken en Holland horen bij elkaar. Handen af dus.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
15-09-2014 13:02 Vraag & antwoord

,,Wat zie jij er vermoeid uit, slecht geslapen?” Sommige mensen krijgen deze vraag geregeld, terwijl ze zich eigenlijk fit voelen. De boosdoener is vaak de huid van de oogleden die verslapt en hierdoor gaat hangen. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden. Karel Stevens, plastisch chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar, vertelt hierover in zijn antwoord op lezersvragen.

 

Lees verder!