Open zondag Velsertunnel trekt 10.000 man [video]

 
Bekijk Fotoserie

VELSEN-ZUID - Zo'n 10.000 mensen hebben zondag de Velsertunnel van binnen en van buiten bekeken. Hoewel de dag zaterdag afgelast was vanwege de slechte weersomstandigheden, kwamen de bezoeker zondag alsnog massaal kijken.

Door internetredactie - 8-1-2017, 16:45 (Update 9-1-2017, 15:30)

Unieke wandeling door tunnel

Een lange stroom mensen wandelde zondag door de Velsertunnel. Nadat die negen maanden gesloten is geweest, stonden bezoekers van de publieksdag te popelen om het eindresultaat van de renovatie te zien.

Lees verder...

Rijkswaterstaat had voor beide dagen zo'n 11.000 kaarten vergeven en had besloten dat ook mensen met een zaterdagkaartje op zondag welkom waren.

Daarvoor zijn wel veel extra medewerkers en beveiligers ingezet en ook was meer catering, parkeerruimte en waren meer fietsrekken geregeld.

Foto: Hans Blomvliet

Verreweg de meeste mensen kwamen uit de regio, volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,Die rijden ook het vaakst door de tunnel en hebben ook best last gehad van de lange afsluiting.''

De hele dag konden mensen door de tunnel wandelen. Op een aantal plaatsen waren informatieborden en foto's van de renovatie opgehangen.

Videostill/Ko van Leeuwen

De tunnel was maandenlang dicht en is grondig gerenoveerd. Maandagmorgen 16 januari heropent de tunnel en kan het spitsverkeer er om uiterlijk 05.00 uur weer doorheen.

Het weekend daarvoor en de nachten daarna zal er enige verkeershinder zijn omdat veel tijdelijke verkeersmaatregelen ongedaan worden gemaakt.

Ilkel Taner, omgevingsmanager van Rijkswaterstaat geeft aan dat de tijdelijke keerlussen hun werk goed gedaan hebben. Bij de renovatie is onder andere het ventilatiesysteem gemoderniseerd en de vluchtroute veranderd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Unieke wandeling door tunnel

    Een lange stroom mensen wandelde zondag door de Velsertunnel. Nadat die negen maanden...
  • Herkansing voor wandelaars Velsertunnel

    De Velsertunnel tussen Velsen-Zuid en Beverwijk is zondag het domein van de...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder