*

Noordhollands Dagblad - Wilders: het wordt moeilijker
Volg ons op:

Bron: ANP Gepubliceerd 20 maart 2012 18:52 | Laatste update 20 maart 2012 18:52

DEN HAAG - Met het vertrek van Hero Brinkman uit de PVV-fractie wordt het ,,moeilijker'' binnen de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV. Dat stelde PVV-leider Geert Wilders dinsdagavond in een debat met premier Mark Rutte.

Maar, zo benadrukte hij, de onderhandelingen met VVD en CDA in het Catshuis gaan verder. Hij zei ervan uit te gaan dat niemand van de gedoogcoalitie uit het Catshuis zal komen met voorstellen die het op belangrijke onderdelen straks niet zullen halen in de Tweede Kamer.

,,We zullen zien of we eruit komen of niet'', aldus Wilders, die inmiddels 2,5 week onderhandelt met VVD en CDA over extra miljardenbezuinigingen. VVD, CDA en PVV kunnen na het vertrek niet meer vanzelfsprekend rekenen op de steun van een meerderheid in de Kamer.

Wilders herhaalde het besluit van Brinkman te betreuren. ,,Het is een pijnlijke dag voor de PVV. Iemand van onze eerste lichting is ons ontvallen.'' Wilders verwees naar zijn eigen vertrek uit de VVD en de keuze als eenmansfractie verder te gaan. ,,Ik weet hoe het voelt. Het is niet makkelijk.''

Meest gelezen
Laatste reacties
Stelling: Haal wietteelt uit de illegaliteit

Er zijn gemeenten die willen dat er een einde komt aan het beleid dat de verkoop van cannabis reguleert, maar de bevoorrading van coffeeshops praktisch verbiedt. In totaal hebben 35 gemeenten een manifest ondertekend dat ervoor pleit om ook de teelt van softdrugs te reguleren. Ze zullen moeite hebben om minister Opstelten en de Tweede Kamer te overtuigen dat het anders moet. Een meerderheid in de Kamer is nog steeds tegen gereguleerde wietteelt. En dat is krom. Het is bespottelijk dat cannabis wel verkocht mag worden, maar dat de teelt ervan illegaal is.