Noordhollands Dagblad - Expert mist vangrails in ramptunnel
Volg ons op:

Gepubliceerd 14 maart 2012 17:12 | Laatste update 14 maart 2012 17:12

KEULEN - De Zwitserse tunnel waar bij een ongeluk 28 mensen zijn omgekomen, heeft volgens een Duitse expert meerdere ernstige gebreken. ,,Met vangrails was het ongeluk waarschijnlijk beter afgelopen'', zei ongevalsdeskundige Johannes Hübner van de internationale Touringcarorganisatie RDA woensdag.

Na het eerste onderzoek van de foto's en berichten heeft de bus in een langgerekte bocht naar rechts met de voorbanden de stoeprand geraakt, aldus Hübner. Die rand is echter plots opgehouden. Zonder tegendruk van de stoeprand schoot de bus in de circa 50 meter lange inham.

Meest gelezen
Laatste reacties
Stelling: Haal wietteelt uit de illegaliteit

Er zijn gemeenten die willen dat er een einde komt aan het beleid dat de verkoop van cannabis reguleert, maar de bevoorrading van coffeeshops praktisch verbiedt. In totaal hebben 35 gemeenten een manifest ondertekend dat ervoor pleit om ook de teelt van softdrugs te reguleren. Ze zullen moeite hebben om minister Opstelten en de Tweede Kamer te overtuigen dat het anders moet. Een meerderheid in de Kamer is nog steeds tegen gereguleerde wietteelt. En dat is krom. Het is bespottelijk dat cannabis wel verkocht mag worden, maar dat de teelt ervan illegaal is.