Gezocht: de Zaankanter van het Jaar

Dagblad Zaanstreek is op zoek naar de Zaankanter van het jaar 2016. De redactie kan natuurlijk zelf iemand aanwijzen, maar dat gaan we niet doen. Niet zonder de hulp van onze lezers.

De Zaankanter van het Jaar, dat is de streekgenoot die er in 2016 met kop en schouders bovenuit stak, die zich bovengemiddeld inzette voor het welzijn van zijn of haar medemens. De topper, de man of vrouw die de kar trekt, die nooit verzaakt, de volhouder. Op welk gebied maakt niet uit. Sportman of koffiejuffrouw, topondernemer of buurvrouw, schooljuf of kunstenaar, uit Zaanstad, Wormerland of Oostzaan, ze maken allemaal kans op de titel.

Diverse lezers hebben al suggesties ingestuurd. Daar zitten verwachte namen bij, maar ook heel verrassende. En nee, in dit stadium noemen we nog geen namen. We wachten nog even af en komen dan met een ’shortlist’ van tien genomineerden, die we rond de jaarwisseling in de krant uitgebreid gaan presenteren. Daarna mag er gestemd worden, Zaankanter van het Jaar is immers een publieksprijs.

Suggesties indienen en kandidaten aandragen kan nog door voor vrijdag 9 december een mail onder vermelding van ’Zaankanter van het Jaar 2016’ te sturen aan redactie.zaan@nhd.nl. De redactie maakt daarna een selectie van tien kanshebbers die rond de feestdagen uitgebreid worden voorgesteld. De daadwerkelijke verkiezing volgt in januari.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder