Afscheidscadeau voor verdraagzaamheid

Archieffoto
Ruud Vreeman

ZAANSTAD - Waarnemend burgemeester Ruud Vreeman van Zaanstad heeft in totaal zevenduizend euro op de plank liggen voor initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen.

Door Ivo Laan - 30-11-2016, 17:10 (Update 30-11-2016, 17:25)

Bij zijn vertrek in 2004 kreeg Vreeman van Zaanstad zevenduizend euro van de bevolking. Hij wilde er graag een fontein van laten bouwen op het Bernhardplein, een fontein van verdraagzaamheid. Dat kwam er niet van omdat er andere plannen waren met het plein.

Maar het geld is bewaard gebleven, zo ontdekte Vreeman. ,,Het geld had beheerd moeten worden door een stichting maar die bleek nooit opgericht te zijn. Het leek mij wel mooi om er een eigentijdse draai aan te geven zodat er toch een kleine fontein van verdraagzaamheid ontstaat.’’

Dat kan van alles zijn, zegt Vreeman. ,,Verdraagzaamheid wordt vergroot als mensen elkaar leren kennen. Tussen jong en oud, tussen niet-allochtoon en allochtoon.’’ Er is geld voor tien initiatieven van elk 700 euro.

Aanmelden kan tot en met 1 januari door een email te sturen naar: ruud.vreeman@gmail.com Ook sponsors zijn welkom.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder