’Verhalenverteller’ Hans Bosma overleden

Archieffoto
Hans Bosma (60) overleden.

WORMER - Op 60-jarige leeftijd is dit weekeinde onverwacht oud-journalist en -voorlichter Hans Bosma uit Wormer overleden.

Door Willemien Schenkeveld - 19-10-2016, 9:24 (Update 19-10-2016, 11:25)

Bosma begon zijn journalistieke werkzaamheden bij dagblad De Zaanlander en daarna werkte hij voor onder meer Nieuws van de Dag en Het Parool. Later maakte hij de overstap naar voorlichting en communicatie, eerst bij de gemeente Amsterdam en de laatste jaren bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Als vrijwilliger was hij steeds actief op de gebieden wonen en ouderenzorg. Hij organiseerde bijeenkomsten voor architectuurplatform Babel, hielp mee bij de vernieuwing van verzorgingshuis de Amandelbloesem in Wormerveer en was tot deze zomer voorzitter van het Dienstencentrum Wormerland. Recent leidde hij bij de stichting Thuislab vele gesprekken rond het thema ’beter oud worden’.

Voor hem lagen al die werkzaamheden in elkaars verlengde. ’Ik maak verhalen, zowel letterlijk als figuurlijk, samen met andere mensen’, omschreef hij het zelf. Hij stond bekend als iemand die gemakkelijk contact legde, kritische vragen durfde te stellen en de mens voorop stelde.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder