Wegennet Zaanstreek-Waterland ingrijpend op de schop

ZAANDAM - Een wervelwind aan infrastructurele maatregelen staat de Zaanstreek, Waterland en West- Friesland te wachten. Van kleinere veranderingen zoals die aan het perron van Station Zaandam tot ingrijpende veranderingen aan snelwegen A8 en A7. Weinig onderdelen zijn ‘veilig’ voor de verkeersaanpassingen die op de waslijst staan.

Door Dominic Schijven - 23-9-2016, 16:45 (Update 23-9-2016, 16:56)

Dat Rijkswaterstaat snelweg A8 en knooppunt A7-A8 op de korrel heeft was al bekend, maar volgens de ‘eindlijst kansrijke oplossingen’ van Rijkswaterstaat gaan die gepaard met nog veel meer maatregelen om te voorkomen dat het verkeer tussen Amsterdam en Hoorn uit z’n voegen barst na 2020. Het gaat om grote snelwegaanpassingen en daaruit voortvloeiende plaatselijke aanpassingen. De beste kandidaten staan nu op de zogeheten Eindnotitie Corridorstudie. Het is een shortlist, maar alsnog een lange lijst aan verkeersmaatregelen. Niet alle geplande maatregelen zullen de eindstreep halen. Maar omdat vele met elkaar zijn verweven, zal het grootste deel van de shortlist ten uitvoer komen.

Volgens de Corridorstudie neemt het woon-werkverkeer in Noord-Holland richting Amsterdam straks explosief toe. Provincie, het Rijk, betrokken gemeenten en belangenorganisaties voeren besloten onderhandelingen over hoe dat te ontlasten in de toekomst.

11 oktober volgt een besloten overleg over de gevolgen voor Zaandam en Oostzaan.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Mededelingen
Stelling

Vervroeg de verkiezingen

Als de algemene politieke beschouwingen dit jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de verkiezingscampagnes al zijn begonnen. Zelden ging het in de debatten over de inhoud van de plannen van het kabinet. Wel werd er gediscussieerd over wat de premier in het tv-programma Zomergasten had gezegd. Omdat daadkrachtig besturen er niet in zit in verkiezingstijd, zou het goed zijn als het advies van Hans Wiegel wordt opgevolgd. Vervroeg de verkiezingen met enkele maanden. Des te sneller wordt er weer gewoon geregeerd.

Stelling

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: contactlenzen
Lees verder