Sollicitanten willen geen burgemeester van Zaanstad meer worden

Archieffoto
Wegwijzer in Zaandam. Foto Internetredactie

ZAANSTAD - De sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester van Zaanstad is stilgelegd door de commissaris van de Koning Johan Remkes. Een aantal geselecteerde kandidaten blijkt  zich meerdere weken geleden te hebben teruggetrokken waardoor de vertrouwenscommissie vindt dat er te weinig te kiezen valt.

Door Ivo Laan - 22-9-2016, 12:36 (Update 22-9-2016, 16:59)

Dat is zojuist bekend geworden. De commissie heeft Remkes nu gevraagd een nieuwe poging te wagen om nieuwe kandidaten te werven. Voor de opvolging van Geke Faber (PvdA) hadden zich aanvankelijk twaalf kandidaten gemeld: zes PvdA’ers, twee VVD’ers en een SP’er. Drie kandidaten hebben geen politieke achtergrond.

Burgemeester Faber zou al tot 1 december optreden als waarnemend burgemeester. De procedure zal in maart 2017 worden hervat. Remkes gaat overleggen met de vertrouwenscommissie over de benoeming van een waarnemer vanaf 1 december totdat de vacature vervuld is.

De huidige burgemeester Faber kreeg onlangs nog kritiek omdat zij de problemen in Poelenburg met hangjongeren niet goed zou hebben aangepakt.

Volgens een woordvoerder van de provincie  is er geen relatie tussen de recente problemen in de Zaandamse wijk Poelenburg en het intrekken van de sollicitaties. De kandidaten hadden zich al teruggetrokken voordat de problemen nationaal in het nieuws kwamen.

De animo voor het burgemeesterschap van Zaanstad was al niet groot. Ter vergelijking: voor het burgemeesterschap voor Haarlem, qua grootte een vergelijkbare stad, meldden zich 38 kandidaten. 

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Mededelingen

Stelling


Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder