Poelenburgse vlogger Ismail: hierbij mijn ’apologize’

NH
Fragment uit de reportage van NH, met links Ilgun en rechts Rot.

ZAANDAM - De Zaanse vlogger Ismail Ilgun heeft woensdagavond op zijn Facebookpagina uitgebreid zijn excuses aangeboden, maar ook aangekondigd door te gaan met zijn vlogs. Het is het eerste online teken van leven van de vlogger nadat hij vrijdag werd vrijgelaten.

Door Floris van Bodegraven - 21-9-2016, 23:31 (Update 22-9-2016, 15:30)

“Ik heb vier dagen vastgezeten en nadat ik drie dagen ben weggeweest om mijn rust te pakken en een beetje hulp te krijgen met alles, zie ik alle artikelen”, begint de vlogger uit de wijk Poelenburg zijn lijvige post op zijn Facebookpagina. Hij verdedigt de inhoud van zijn vlogs: “Ik kan niet de mensen hun mond beheersen. Zoals ik al zei: ik film de wijk hoe ik het zie en meemaak.”

Treitervlogger

Ismail Ilgun kwam de laatste weken in het nieuws met zijn vlogs over het leven in de Zaanse wijk Poelenburg en werd bestempeld als ‘treitervlogger’. In sommige van zijn filmpjes was asociaal gedrag te zien.

Ilgun en zijn vrienden spraken onder andere in tv-programma Pauw over hun filmpjes en gingen daar de discussie aan met raadslid Juliëtte Rot (Democratisch Zaanstad). In de nasleep van de uitzending verhardde de situatie in de wijk: TV-ploegen zwermden om de Vomar aan de Heimanstraat, de hangplek van Ilgun en zijn vrienden. Verslaggevers van Geenstijl werden bekogeld met eieren. Niet veel later hield de politie de vloggende jongere samen met een aantal anderen aan.

“Iedereen heeft een bepaald beeld gekregen van de jongen die ik niet ben”, vertelt Ismail. “Ik beken dat ik dom gedrag heb getoond en bepaalde dingen online heb gezet die beter niet konden, maar dit had nooit zo ver moeten komen”, gaat de vlogger door het stof. “Iedereen die is beledigd, hierbij mijn apologize.”

Camera afgepakt

Volgens Ismail is zijn camera, zijn telefoon en zijn laptop afgepakt en mocht hij nadat hij weer op vrije voeten was Zaandam niet meer in. Ook mocht hij niets meer op social media plaatsen.

Toch is hij niet van plan te stoppen met zijn vlogs. “Ik hou rekening met de mensen die achter mij staan, ik ga z.s.m. weer vloggen. Ik stop nooiitt, al halen ze de betalingen weg.”

Tot slot haalt Ismail hard uit naar de media. “Bedankt voor alles, media, je hebt het 20000x erger gemaakt dan het al is.”

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Zaandammer Ilgun zocht hulp om vlogs positiever

    De Zaandamse vlogger Ismail Ilgun is op de dag voorafgaande aan de tv-uitzending van...
  • Jongerenwerkers Zaanstad afgedankt

    Henk Huisman zal niet beweren dat het dé oorzaak is van de problemen in Poelenburg....
  • Rust keert terug in Poelenburg

    Het bleef afgelopen weekeinde rustig in de Zaandamse wijk Poelenburg na een week van...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Mededelingen
Stelling

Vervroeg de verkiezingen

Als de algemene politieke beschouwingen dit jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de verkiezingscampagnes al zijn begonnen. Zelden ging het in de debatten over de inhoud van de plannen van het kabinet. Wel werd er gediscussieerd over wat de premier in het tv-programma Zomergasten had gezegd. Omdat daadkrachtig besturen er niet in zit in verkiezingstijd, zou het goed zijn als het advies van Hans Wiegel wordt opgevolgd. Vervroeg de verkiezingen met enkele maanden. Des te sneller wordt er weer gewoon geregeerd.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder