Bewoners AZC Zaandam keren zich tegen hulpverleners [video]

 
Bekijk Fotoserie

ZAANDAM - Bij een opvang voor vluchtelingen aan de Rijshoutweg in Zaandam keerden in de nacht van zaterdag op zondag zo'n dertig asielzoekers zich tegen ambulancepersoneel en agenten.

Door Sander van Lubeck - 31-1-2016, 7:11 (Update 1-2-2016, 11:26)

Politie en ambulance kwamen af op een poging tot zelfdoding bij de 'bajesboten'. De man had zich verwond met een groot mes.

Neef van de gewonde man wordt aangehouden.

De bewoners wilden de patiënt zelf in de ambulance plaatsen, tegen de zin van het ambulancepersoneel. Ook de vrouw van de man wilde hem zo snel mogelijk in de ziekenwagen hebben.

Politieagenten probeerden de heftig tegenstribbelende man, die zich met een scherp voorwerp in zijn pols had gesneden, mee te nemen in de politiewagen.

Omdat de situatie dreigde te escaleren, zagen agenten en ambulancebroeders zich genoodzaakt terug te trekken.

Ruim vijftien politieagenten kwamen vervolgens om de gewonde Irakees in de politiebus naar het ziekenhuis te vervoeren. Een neef van de man die mee de ambulance in wilde, werd aangehouden.

Deze raakte tijdens zijn aanhouding onwel. Hij werd aanvankelijk naar het politiebureau gebracht, maar moest daar toch behandeld worden door ambulancebroeders.

Gewonde man wordt gedragen door andere vluchtelingen.

De neef is zondag weer op vrije voeten. De man die zich verwondde met het mes, heeft snijwonden maar raakte niet levensgevaarlijk gewond.

Volgens zijn medebewoners probeerde de man zich van het leven te beroven omdat hij al maanden wacht op papieren, en er geen enkel schot lijkt te zitten in zijn asielprocedure. Ook benoemen ze de situatie in de opvang, waar ze sinds vijf maanden zitten. ,,Geen inkomsten, elke dag slecht eten en moeilijk slapen.''

De voormalige bajesboten doen bijna een jaar dienst als opvanglocatie voor asielzoekers.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Boete verzekeraars gaat te ver

Wie de verzekering oplicht en wordt betrapt, krijgt vooraan een boete van 532 euro. Deze boete wordt opgelegd door de verzekeraars zelf, zonder tussenkomst van een rechter. Justitie heeft hiervoor groen licht gegeven. Natuurlijk moet verzekeringsfraude worden bestreden, maar of dit doel alle middelen heiligt? Het komt ook vaak genoeg voor dat verzekeraars ten onrechte niet uitkeren. De beoordeling of iemand fraudeert, hoort uiteindelijk door een rechter te worden gemaakt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van deze week: opties bij staaroperatie
Lees verder