Afscheid burgemeester Van Beek (Edam-Volendam) in Spaander

Willem van Beek foto Ella Tilgenkamp

VOLENDAM - De gemeente Edam-Volendam neemt op vrijdag 16 december afscheid van burgemeester Willem van Beek.

Door Jacco van Oostveen - 1-12-2016, 18:46 (Update 1-12-2016, 23:16)

De afscheidsreceptie van de Brabander is in Hotel Spaander in Volendam en begint om 16.30 uur. Vóór de receptie, die voor alle inwoners toegankelijk is, houdt de gemeenteraad een speciale raadsvergadering in Spaander. Daarin krijgen de raadsleden de kans om de burgemeester voor het laatst toe te spreken. De openbare raadsvergadering begint om 14 uur. De laatste reguliere gemeenteraadsvergadering onder leiding van Van Beek is een dag eerder, op donderdag 15 december.

Willem van Beek trad op 1 april 2003 in dienst van Edam-Volendam en fungeert sinds de fusie met Zeevang op 1 januari 2016 als interim-burgemeester van de nieuwe fusiegemeente. Voor de CDA’er wordt zijn afscheid uit Edam-Volendam geen definitief einde van zijn loopbaan als burgemeester: woensdag werd bekend dat hij op interim-basis aan de slag gaat bij de gemeente Stede Broec.

De opvolger van Willem van Beek in Edam-Volendam, Lieke Sievers, wordt op maandag 19 december geïnstalleerd door Commissaris van de Koning Johan Remkes. Dat gebeurt tijdens een speciale raadsvergadering in het vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk in Edam. Deze openbare bijeenkomst begint om 19.30 uur.Meer over dit onderwerp
  • Remkes: Willem van Beek wordt tijdelijk

    Willem van Beek wordt tijdelijk de nieuwe burgemeester van de gemeente Stede Broec....
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder