Gemeenten betalen mee aan schakelklas Purmerend

PURMEREND - De gemeenten Landsmeer, Beemster, Edam-Volendam en Waterland betalen vanaf 1 januari 2017 mee aan de schakelklassen in Purmerend.

Door Kevin de Vries - 1-12-2016, 16:23 (Update 1-12-2016, 16:23)

Ruim zestig kinderen met een taalachterstand uit de regio Waterland volgen op dit moment les op de Purmerensde basisscholen De Ranonkel en Trifolium. Hier worden zij klaargestoomd voor regulier basisonderwijs. ,,Zo’n zes jaar geleden begonnen wij in Purmerend met de schakelklas. Deze klas is bedoeld voor kinderen die net in Nederland wonen en vanwege hun taalachterstand nog niet in staat zijn om regulier onderwijs te volgen”, aldus Albert Loer, directeur Samenwerkingsverband Waterland Primair Onderwijs.

Aanvankelijk werd de schakelklas gefinancierd door alleen de gemeente Purmerend, maar nu ook kinderen uit de omliggende gemeenten naar deze klassen gaan, betalen andere gemeenten mee.

,,Er volgen nu 49 kinderen uit Purmerend, tien kinderen uit Edam-Volendam, zes kinderen uit Waterland en vier kinderen uit Beemster les via de schakelklas. En iedere gemeente levert vanaf januari 2017 per kind een eigen bijdrage. We zijn ook nog op zoek naar één locatie voor de schakelklassen. Hoewel het moeilijk is om de toekomst te voorspellen, kan het zomaar zijn dat er over een paar jaar nog meer leerlingen naar een schakelklas moeten”, vervolgt Loer.

Om de samenwerking tussen de gemeenten en het Samenwerkingsverband Waterland Primair Onderwijs officieel te maken, is donderdag een convenant ondertekend.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder