Huldiging ’Blade babe’ Marlou van Rhijn in Purmaryn

Foto ANP
Marlou van Rhijn

PURMEREND - Tweevoudig gouden medaillewinnares Marlou van Rhijn wordt zaterdag 24 september gehuldigd in haar woonplaats Purmerend.

Door Robert Jan van der Woud - 23-9-2016, 15:55 (Update 23-9-2016, 16:04)

’Blade babe’ Marlou van Rhijn behaalde twee gouden medailles tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Zowel op de 100 meter sprint als op de 200 meter liet ze alle andere deelnemers achter zich.

Voor de gemeente reden om de sportster officieel te huldigen. De huldiging vindt plaats om 16.45 uur in theater de Purmaryn door burgemeester Don Bijl. Tijdens de huldiging wordt ook haar coach Purcy Marte in het zonnetje gezet. Hij is initiatiefnemer van de Stichting Topsport Atletiek Purmerend (STAP) en coacht naast Van Rhijn ook andere jonge topsporters. De huldiging is ook buiten het theater op een groot scherm te zien.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder