Frontale botsing op N247 bij Oudendijk

Foto’s: DNP.NU
Bekijk Fotoserie

OUDENDIJK/ILPENDAM - Bij Oudendijk en Ilpendam zijn donderdagmorgen diverse automobilisten gewond geraakt bij ongevallen op de weg.

Door Jan Balk - 22-9-2016, 12:48 (Update 22-9-2016, 13:59)

Op de provinciale weg N247 bij Oudendijk botsten aan het einde van de ochtend twee auto’s frontaal op elkaar (foto). Hierbij raakte één persoon gewond. Beide auto’s waren zwaar beschadigd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Op de N235 (Jaagweg) ging het even voor negen uur fout tussen Ilpendam en Purmerend. Een automobilist uit Purmerend remde te laat toen er plotseling file ontstond en klapte op de auto voor hem. Deze wagen, met daarin een vrouw uit Purmerend, schoot door en raakte de auto daarvoor. Daarin zat eveneens een vrouw uit Purmerend. De drie bestuurders raakten lichtgewond, twee van hen zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De voorste twee wagens raakten ernstig beschadigd. Door de kettingbotsing ontstond een lange file op de JaagwegReageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder