'Taxibedrijf achter brandstichting in Purmerend'

PURMEREND/DE RIJP - De directeur van Autoverhuur De Rijp beweert dat een van zijn bestelbusjes in brand is gestoken door medewerkers van een regionaal taxibedrijf.

Door Coen Polack - 22-9-2016, 9:47 (Update 22-9-2016, 10:20)

Het busje brandde woensdagmorgen vroeg uit op het Tureluurhof in Purmerend. Volgens directeur Cor van Dijk van Autoverhuur De Rijp is een regionaal taxibedrijf hiervoor verantwoordelijk: ,,Het busje stond bij het huis van een medewerker, die onlangs door vijf taxichauffeurs is bedreigd en bespuugd. Ook zijn er al eens banden lek geprikt.''

Bewijs voor de brandstichting heeft Van Dijk niet, maar wel een motief. Het taxibedrijf zou Autoverhuur De Rijp als valse concurrentie zien.

De eigenaar van het bewuste taxibedrijf ontkent elke betrokkenheid: ,,Ik sta te trillen op mijn benen van woede. Totale onzin, dit gaat alle perken te buiten. Concurrentie? Wij zijn een taxibedrijf, zij een autoverhuurbedrijf!''

De politie doet buurtonderzoek naar aanleiding van de brand.

 Meer over dit onderwerp
  • Bestelbus vliegt in brand in Purmerend

    Op het Tureluurhof in Purmerend is in de nacht van dinsdag op woensdag een bestelbus...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder