Vaste plek Schager stadspomp bij Koeienhemel

Oude ansicht van de hoek Markt/Gedempte Gracht ergens aan het eind van de negentiende eeuw, met links de originele stadspomp. Hier vlakbij komt deze maand de replica van de pomp te staan, voor het terras van café-restaurant De Koeienhemel.

SCHAGEN - De Schager stadspomp keert terug in de binnenstad en krijgt een vaste plek op de hoek van de Markt en de Gedempte Gracht, schuin voor de deur van café-restaurant De Koeienhemel.

Door Richard Zut - 1-12-2016, 15:53 (Update 1-12-2016, 15:53)

Dat maakt Peter Hoogerdijk bekend, voorzitter van de stichting Meesterlijk Schagen, die de pomp min of meer adopteerde nadat deze krant zich in augustus dit jaar openlijk afvroeg waar toch die pomp gebleven was. Die bleek op de gemeentewerf in Schagerbrug staan weg te kwijnen, omdat de pomp op de eerdere plek voor De Posthoorn in de weg stond bij diverse evenementen.

Samen met wethouder Sigge van der Veek en ambtenaar Henk Feijen werd een geschikte permanente plek gezocht en gevonden. ,,We hebben de pomp gestraald en gespoten. Die ziet er dus weer prachtig uit. Nog deze maand zal-ie op z’n nieuwe plek worden gezet’’, kondigt Hoogerdijk aan.

De in 1982 door de Junior Kamer Schagen aan de stad geschonken pomp is een replica van de authentieke stadspomp zoals die er in de 19e eeuw ooit stond.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder