Echtpaar De Keijzer onafscheidelijk tot in de dood

Archieffoto HMC
Co de Keijzer en zijn Annie innig samen op de bank tijdens de viering van hun zestigjarig huwelijk op 28 mei 2015.

SCHAGEN - Jarenlang liepen ze elke dag hun rondje door de stad. Altijd samen: zij in de scootmobiel, hij ernaast. Iedereen kon ze wel uittekenen in het straatbeeld van Schagen. Maar dat beeld moet bijgesteld, want het echtpaar Co en Annie de Keijzer uit de Thorbeckestraat overleed zeer kort na elkaar.

Door Richard Zut - 1-12-2016, 13:51 (Update 1-12-2016, 15:30)

Onverwachts kwam donderdag 24 november Annie de Keijzer-Barmentloo (84) te overlijden, en amper drie dagen later - zondag 27 november - blies man Co (83) zijn laatste adem uit. Het paar is dus letterlijk en figuurlijk onafscheidelijk tot in de dood.

Hechte eenheid

Hun bedroefde dochter Yvonne: ,,Het is zó bijzonder. Zij waren nou typisch een toonbeeld van een hechte eenheid. Op hun vierde liepen ze in Amsterdam al handje-handje naar school. Moeder heeft tussendoor nog wel een paar keer verkering gehad, maar vanaf haar 18e verjaardag zijn onze vader en moeder nooit meer een dag zonder elkaar geweest.’’

Vader Co en moeder Annie kwakkelden al een poos met hun gezondheid, vertellen Yvonne en haar broers Alan en Jeffrey. ,,Vader was al terminaal, dus zijn overlijden zagen we wel aankomen. Maar moeder had alles nog goed op een rij, en zij overleed onverwachts als eerste. Dat was al een flinke schok binnen de familie. En toen kwam drie dagen later ook ineens ook het einde voor vader. Ons verdriet is groot. Ze liggen thuis naast elkaar opgebaard op hun bed. Dit gebeurt zelden, zei ook uitvaartondernemer Pieter Dekker.’’

Anderhalf jaar geleden mochten zij hun 60-jarig huwelijk nog vieren, en vereerde burgemeester Marjan van Kampen Co en zijn Annie nog met een betekenisvol bezoek.

Afscheid samen

Vrijdagmiddag 2 december om half drie nemen familie, vrienden, buren en kennissen in het crematorium Schagerkogge afscheid van dit bijzondere liefdeskoppel, dat de laatste eenendertig jaar in Schagen woonde en daarvoor lange tijd in Oudesluis.

Donderdag 1 december van 15 tot 16 uur én tussen 19 en 20 uur is er bij het echtpaar De Keijzer thuis gelegenheid tot het nemen afscheid en het condoleren van de familie.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving

Zorgvraag van de week
Rob Wouters
Oogarts
Oogcentrum Noordholland
Thema van de week: tranende ogen
Lees verder